• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


help / mam model, ale nie wczytuje się tekstura
#1
Hey, proste pytanie, zna się ktoś bądź wyciągał modele z wowa i dodać do warcrafta? (.mdx, .blp)
Orientujecie się, jakie programy są do tego potrzebne?

Plik modelu zapisany jest w .obj i .mtl

Wiem, że najważniejszy to Wow model viewer (do samego wyciągnięcia), ale to tyle.
ktoś coś?
Reply }}}
Podziękowanie od:
#2
Ogólnie to raczej musisz mieć wowa bo jakoś musisz te modele wyciągnąć, chyba że szukasz 5-10 to poszukaj na necie ;D
Reply }}}
Podziękowanie od:
#3
Odpowiedź na pytanie: jak zrobić X

- poszukaj w internecie.

I tak, wersja trail do tego wystarczy, midas mi na takiej wyciągał,
a teraz pali flora że coś tłumaczył, mimo że kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.
Reply }}}
Podziękowanie od:
#4
https://github.com/WoW-Tools/CASCExplorer/releases

https://cdn.discordapp.com/attachments/3...scview.png
Reply }}}
Podziękowanie od:
#5
Okej, ale to nie jest pełna pomoc. Rozumiem, że casc viewerem wyciągnę model
i co dalej? Jak go przerzucić do warcrafta?
Reply }}}
Podziękowanie od:
#6
Przypadkiem nie jest tak, że modele we wszystkich grach blizzarda mają takie samo rozszerzenie? xD
[Image: sodQEoT.png]
[Image: bJdR3wb.jpg]
Reply }}}
Podziękowanie od:
#7
no niestety nie, dlatego to takie problematyczne. Gdyby  to było takie proste
to już dawno bym porobił całe lokacje z dodatków, bo świetnie wyglądają. Oczko

plik modelu to .obj i .mtl (drugi nie wiem do czego)
i tekstury jako zwykłe .tga

i teraz się zastanawiam, czy jak przerobie .obj na mdx,
zdjęcia na .blp i złączę ze sobą to będzie działać. Dam znać za niedługo, bo znalazłem poradnik.
Reply }}}
Podziękowanie od:
#8
Okej, mam istotną kwestie, może z tymi informacjami ktoś rozwiąże mój problem
  • Mam już model (.mdx)
  • Mam wszystkie tekstury do niego





zrobiłem dokładnie jak na poradniku,
wrzuciłem i ustawiłem tekstury w Model Editorze,
 jednak mimo to model nie działa


Jakby ktoś mogł rzucić okiem, to byłbym wdzięczny 
https://www.sendspace.com/file/51sk8r (link)

może robie jakiś prosty błąd, przez który nie działa?


[Image: xV7ehd5.png]

[Image: vr2Bb6d.png]
Reply }}}
Podziękowanie od:
#9
Możesz pokazać coś więcej? jak wygląda model? zapewne musisz wykonać w mdlvisie mapowanie uv czyli nakładanie tekstury na model albo coś z teksturą nie tak

edit:a widzę że wysłałeś link z modelem sprawdzę około 12 bo pisze z telefonu.
Reply }}}
Podziękowanie od:

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  




Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Silnik forum - © MyBB - Styl forum - iAndrew, grafika - Kithraya, Midas, Bezifabr, Blizzard Entertainment
   
O NAS
Goblin Factory to założone w grudniu 2013 roku forum moderów Warcraft 3 wspólnym wysiłkiem dwóch osób - Scaraba, i WrathaAmona. Celem ich było stworzenie czegoś na wzór starego arcane.pl - miejsca, w którym osoby które wciąż tworzą coś do Warcrafta mogą się spotkać, porozmawiać, zaprezentować swoje dzieła, zapytać o rozwiązanie różnych problemów itd. 22 czerwca 2014 roku Goblin Factory został przeniesiony na nowy silnik, i nowy hosting, a obecnie jest już największym i najpopularniejszym polskim forum dotyczącym Warcrafta 3.